De biografie van een gigolo

I realize that nothing is like it seems ...

Samenvatting

Guido, is een aangrijpende biografie over het avontuurlijke leven van een gigolo, een verhaal waarin vooroordelen omtrent dat werk worden weggeslagen, over een jongen die gezien wilde worden.

Guido is slachtoffer van huiselijk geweld. Als klein boos jongetje wordt hij op achtjarige leeftijd uit huis geplaatst. Dat laat zijn sporen na. Hij voelt zich zijn hele leven afgewezen. Wanneer Guido als volwassen man overweegt vader te worden, wordt hij opnieuw geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Daar worstelt hij mee. Dan krijgt zijn leven een andere wending. Guido gaat werken als charmante en vooral zelfverzekerde gigolo Tom Smith. Hij ontmoet de meest interessante vrouwen en beleeft spannende en intieme momenten. Iedere dame is uniek en heeft haar eigen reden om Tom in te huren. Hij wordt door de vrouwen gezien. Even ziet het ernaar uit dat hij rust vindt in zijn leven, tot een cliënte te ver gaat. 

Tom/Guido

Soms ontmoet je iemand waarmee je meteen een connectie voelt. Instinctief weet je dat die persoon in je leven komt met een reden. Zo was het ook voor Tom en mij. We leerden elkaar kennen via Instagram en na wat heen en weer geklets online spraken we af bij hem thuis. Ik leerde zijn vrouw kennen en zo kreeg ik een voorzichtig inkijkje in zijn leven.

Wat voor type man schuilt er achter de goedlachse knappe gigolo Tom Smith? Hoe is hij in dit vak gerold? Wat maakt hij mee als gezelschapsheer? Wie zijn zijn cliënten? Waarom is zijn werk zo bijzonder?

Met deze vragen begon ik aan mijn verhaal over Tom en al snel kwam ik erachter dat zijn werk als coach, sekscounselor en gigolo meer omvat dan ik had kunnen bedenken.

Al schrijvende leerde ik de man achter Tom kennen, Guido. Met tranen in mijn ogen luisterde ik naar zijn levensverhaal. Zijn verleden is een onmisbaar onderdeel van wie hij is en dat hoort thuis in het boek.

(De verhalen zijn echt, maar geschreven met respect voor de privacy van zijn cliënten.)

Toen Tom mij vroeg zijn verhalen op te schrijven twijfelde ik geen moment!

Meer weten over Tom? Luister naar deze podcast.

Tom in gesprek met Nynke Nijman

Wil jij op de hoogte gehouden worden over ons mooie project? Laat hier je gegevens achter of volg ons op social media.

© Marcia Bloemberg-van der Schaaf

Lees meer

Rollercoaster

Maandagavond, 3 april. Het was denk ik rond half tien. Mijn man en ik waren met onze zoon de documentaire over de verdwijning van MH370 aan het kijken toen mijn telefoon bijna ontplofte door de vele berichten die binnenkwamen. Wat leuk! Je staat er goed op hoor. Je bent op tv!! Het ging maar door. In eerste…

Lees verder