Rollercoaster

Maandagavond, 3 april. Het was denk ik rond half tien. Mijn man en ik waren met onze zoon de documentaire over de verdwijning van MH370 aan het kijken toen mijn telefoon bijna ontplofte door de vele berichten die binnenkwamen.

Wat leuk!

Je staat er goed op hoor.

Je bent op tv!!

Het ging maar door. In eerste instantie begreep ik er niets van. ‘Mijn’ uitzending van Eus’ Boekenclub staat pas op 16 april gepland. Dat kon het niet zijn. Al snel werd duidelijk dat het verhaal waar ik aan werk, Guido, de biografie van een gigolo, werd besproken bij Vandaag Inside.

Het zweet brak me uit. Guido en ik, te zien bij een programma dat bekeken wordt door anderhalf miljoen mensen. Het was voor ons een complete verrassing.

Slik.

Zo snel mogelijk keken mijn man en ik de uitzending terug. Eus vertelde over zijn programma Eus’ Boekenclub dat vanaf 9 april te zien is op nop 2. De redactie had mijn fragment uitgelicht.

Om in mijn dochter haar termen te spreken … “WTF!”

Aan tafel kwam er een discussie op gang. Johan Derksen, René van der Gijp, Eus en Wilfred Genee voerden een gesprek over gigolo’s op een manier passend bij dat programma. Vooroordelen, grappen en stereotypering kun je aan de mannen van VI wel overlaten. Voelden ze zich ongemakkelijk? Of wisten ze er simpelweg te weinig van om er iets zinnigs over te kunnen zeggen?

In eerste instantie vond ik dat jammer. Maar, in de loop van de week kreeg ik steeds meer reacties. Ik hoorde dat het item op verschillende werkplekken het onderwerp van gesprek was. En is dat niet wat we willen? Meer openheid? Ruimte voor dialoog? Mensen vinden het kennelijk reuze interessant en dat is goed voor het boek. Mannen, bedankt!

Uitzending VI

Mijn website trekt sinds die uitzending honderden lezers en de lijst met pre-orders groeit. Er staat zaterdag een interview gepland met een journalist van een groot dagblad en Guido en ik gaan een podcast opnemen met Nynke Nyman. De aflevering van Vandaag Inside heeft dit in beweging gezet, wie weet wat er komt na de uitzending van Eus’ Boekenclub.

Kan ik nu nog wel zonder make-up mijn teckels uitlaten … ?

Ik laat het maar op me afkomen en ik hoop dat ik niet te veel afgeleid word van wat ik moet doen. Namelijk, het manuscript herschrijven en gereed maken voor een potentiële uitgever.

Liefs,

Marcia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: