Eus’ Boekenclub

Toeval bestaat niet. We noemen zo een gevolg van een oorzaak die we niet zien.

-Voltaire.

Lieve lezers,

Bij deze een kleine update.

Eus’ Boekenclub is een programma waarin boeken besproken worden met de auteurs en de lezers. Het doel van het programma is om lezen te promoten en dat juich ik als schrijver alleen maar toe!

Dit seizoen biedt het programma iets nieuws, namelijk een podium voor onbekende schrijvers. Het is een mooi initiatief en broodnodig. Het is voor ons schrijvers enorm lastig om een boek onder de aandacht te brengen bij een uitgever en bij het grote publiek. Dat is jammer. Er zijn namelijk veel getalenteerde schrijvers met mooie verhalen die het lezen zeker waard zijn.

Voor mij kwam de oproep op het juiste moment. Ik was net aan het onderzoeken welke uitgever bij ons project past en aan welke voorwaarden het manuscript moet voldoen. Om mee te kunnen doen aan Eus’ Boekenclub mag je als auteur niet verbonden zijn aan een uitgever of literair agent.

Toevallig ben ik in dat opzicht (nog) ongebonden.

Maar, durfde ik het? Had ik het lef mijn woorden te laten lezen door een redactie? Is het verhaal er klaar voor om de wereld in te gaan? Misschien.

Met klotsende oksels werkte ik aan een pitch en ik stuurde vol overtuiging het eerste hoofdstuk in. Waar ik minimaal op hoopte was een afwijzing voorzien van feedback waar ik mee verder kon. Maar het werd geen afwijzing, van de ruim tweehonderd inzendingen werd ons verhaal door de redactie goed genoeg bevonden om door de selectie te komen. Wij komen dus in de uitzending…

Ik las het mailtje drie keer om mezelf ervan te verzekeren dat ik het goed zag. Werd ik uitgenodigd voor de opnamedag? Het kriebelde in mijn onderbuik. Ineens werd ik nerveus. Opnamedag? Camera’s? Publiek? Voor mij is het voldoende dat een redacteur iets ziet in het verhaal en in de manier waarop ik het heb opgeschreven. Ik ben schrijver en hoef niet zo nodig op de voorgrond te treden. Maar, dit verhaal verdient een podium en alle promotie die daarbij hoort. Dus, binnenkort reizen Guido en ik af naar het Burgerweeshuis in Deventer om met Eus te praten over ons verhaal. Ik moet mijn cameravrees opzijzetten en ga een stukje voordragen uit het manuscript.

Inmiddels is de opname geweest en de aflevering is te zien op 16 april om 19.25 op npo 2. De biografie van een gigolo is ook besproken door de heren van Vandaag Inside op maandagavond 3 april.

Kijk hier de uitzending van Vandaag Inside

Eus’ boekenclub is vanaf 9 april elke zondag te zien om 19.25 op npo 2.

Lees meer: Guido, de biografie van een gigolo

Liefs,

Guido (Tom) & Marcia

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: