Blog – Een Worqation, wat is dat?

Worqation. Heb jij er ooit van gehoord? Het woord Worqation is een combinatie van de Engelse woorden work en vacation. Tijdens een Worqation combineer je dus werk met vakantie. Dat klinkt misschien gek omdat de meesten van ons op vakantie gaan om juist niet te werken. In dit blog leg ik uit wat een Worqation is en je leest hoe ik mijn eerste Worqation heb ervaren.

Wat is een Worqation?

Tijdens een Worqation ga je met een kleine groep ondernemers op een waanzinnige locatie werken aan je bedrijf en niet in je bedrijf. We worden vaak opgeslokt door werk, gezin en het sociale leven waardoor we vergeten goed naar ons bedrijf te kijken. Waarom ben ik ooit begonnen? Wat zijn mijn doelen en dromen? Wat heb ik ervoor nodig om deze te verwezenlijken? Dat is waar het om draait bij een Worqation.

Waarom ik op Worqation ging

Als schrijver werk ik over het algemeen alleen. Ik schrijf alleen, redigeer alleen en doe mijn research alleen. Dat is helemaal niet erg, maar er schuilt wel een gevaar in. Het is heel gemakkelijk je te laten afleiden door de gebeurtenissen van alle dag. Ik stelde het herschrijven van mijn manuscript steeds uit en ik schreef bijna geen blogs en korte verhalen meer.

Dat had voor een groot deel te maken met de zoektocht naar ons Spaanse droomhuis. Dat absorbeerde al mijn tijd en aandacht. Maar ondertussen liet het schrijven me niet los en dacht ik na over hoe ik verder wilde als auteur. Wat moet ik met mijn social media accounts? Onder welke naam ga ik mijn boek uitgeven? Wat wil ik nog bereiken? Al die gedachten liepen door elkaar en ik verlangde naar structuur. Ik had het gevoel dat ik een extra zetje nodig had, ik liep vast. Er moest iets gebeuren en ik ging op onderzoek uit. Een schrijfretraite? Een schrijfcursus? Of juist iets dat minder met schrijven te maken had en meer met ondernemen?

Het ging me nu even niet om het schrijfproces en uitendelijk kwam ik via Instagram uit bij de Worqation van Cascara Moments. Een Worqation in een luxe villa onder de Zuid-Spaanse zon. Dat klonk goed! Op de website las ik het programma en ik wist gelijk dat dit was waar ik naar zocht. Ik nam contact op met eigenaresse Daniëlle en ik had het geluk dat er in september nog één plekje vrij was. Ik heb me meteen opgegeven, uitstellen was geen optie meer.

Hoe het was …? Fantastisch!

Als ik eerlijk ben voelde ik vooraf een soort gezonde wedstrijdspanning. Wat had ik, als schrijver, toe te voegen aan een stel door de wol geverfde ondernemers? Zou mijn input wel voldoende zijn?

Met een koffer vol leuke jurkjes vertrok ik een beetje nerveus van ons huis in Spanje naar de villa. Na twintig minuutjes in de auto kwam ik aan bij de prachtig witte poort van Villa Fahala. Dat beloofde wat!

De poort ging open en daar stond Daniëlle klaar om mij hartelijk te verwelkomen. Ik was meteen onder de indruk van de oude olijfboom bij de oprit, de witte stenen van het huis en het waanzinnige uitzicht over de groene Fahala vallei.

De villa ligt in het hart van Andalusië en in de verte zie je de typische witte dorpen die zo kenmerkend zijn voor de regio. Er zijn meerdere terrassen en zitjes gecreëerd, allemaal met een mooi uitzicht. Ik liep rond tussen de fruitbomen en hoorde niet veel meer dan het geluid van de vogels. De sfeer in en om de villa straalt een bepaalde rust uit en dat voel je.

Nadat we de andere vrouwen hadden opgehaald van de luchthaven reden we door naar naar een hippe beachclub. Wat was dat een goed begin! De kennismakingsronde deden we met onze voetjes in het zand terwijl we genoten van de vele lekkere tapas. Dat is toch echt even anders dan een cursus in een grijs cursuslokaal of een kantoortuin.

Tijdens de ronde wie, wat en waarom bleek al snel dat de anderen het net zo spannend vonden als ik. Het spreekwoordelijke ijs was meteen gebroken. Of in dit geval gesmolten door de zon.

Na het eten vertrokken we richting villa zodat we ons konden installeren op onze kamers en even konden bijkomen van de reis. Hoe gezellig we het als groep ook hadden, het was voor mij fijn dat er binnen het programma voldoende ruimte was om me even terug te trekken. Dankzij de goede indeling van de tuin vond ik met gemak een plekje om alleen te zijn. Ik blijf een schrijver …

Na een goede nachtrust was ik er helemaal klaar voor om met de dames aan het werk te gaan. De spanning was verdwenen en ik had er eigenlijk heel veel zin in. Wakker worden met uitzicht over de vallei terwijl er al een gezond ontbijt voor me klaarstond was een grote luxe. Wie zou dat niet willen? Alle maaltijden werden gemaakt door Leen, de vaste kok van de villa. Ik heb enorm genoten van haar kookkunsten en haar gezelschap. Al het eten was vers, gezond en vooral heel smaakvol.

Na het ontbijt was het dan echt tijd om aan de slag te gaan, het was tenslotte geen vakantie! We begonnen met het werken aan onze 1000 dagen doelen. Dat was voor mij verhelderend. Ik ben gewend aan deadlines, maar een plan maken met mijn dromen en doelen, dat had ik nog nooit gedaan. Er kwamen zelfs nieuwe dromen naar boven drijven. Ambities die sluimerden werden ineens zichtbaar. Door het op papier te zetten en door erover te praten met de anderen werden mijn ideeën echt en haalbaar.

Na de lunch hadden we tijd voor onszelf om te rusten, te zwemmen, of om verder te werken. We sloten de dag af met een interessante en vooral lekkere tapas tour door Málaga. Anne, ook wel bekend als De BorrelBoeddhist deed de tour zo leuk. Haar passie voor deze stad was voelbaar en dat bracht ze over op ons. Ik kende Málaga al best goed, of ik dacht Málaga goed te kennen, maar dankzij Anne heb ik mooie nieuwe dingen ontdekt en weet ik nog meer over de geschiedenis van Málaga.

De andere andere twee dagen gingen we dieper in op onze doelen en zette ik onder begeleiding van Daniëlle concrete stappen. Ik voelde me steeds meer op mijn gemak met de vrouwen. We motiveerden en versterkten elkaar.

De sfeer in de villa was gemoedelijk. Daniëlle en haar team hadden alles tot in de puntjes geregeld. Ik werd volledig ontzorgd en dat gebeurt me niet eens als ik op vakantie ben. De Worqation gaf mij en de anderen de mogelijkheid echt met onszelf en ons bedrijf bezig te zijn, zonder afleiding. Hoe vaak gun jij jezelf dat? Dit was mijn eerste keer.

Ik volgde een yogales bij het zwembad terwijl de zon opkwam. Trok af en toe een paar baantjes in het zwembad. Ik las, schreef, werkte en ging eropuit om de omgeving te ontdekken. Ik zal niet het hele programma verklappen want het is te leuk om er open in te gaan en alles over je heen te laten komen.

Als je de foto’s bekijkt lijkt het misschien alsof er weinig gewerkt is, maar niets is minder waar. Het verbaasde me iedere ochtend weer hoe productief we waren geweest. En juist in de middagen, als we met elkaar op pad gingen, ontstonden de meest creatieve ideeën.

Hieronder een kleine sfeerimpressie …

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze deel te nemen aan de Worqation. Ik heb interessante vrouwen leren kennen met ieder hun eigen krachten en onzekerheden. Daarnaast heb ik nu duidelijk voor ogen waar ik, als schrijver, naartoe wil werken. Ik heb plannen gemaakt waar ik nog steeds blij van word en die ik zeker ga uitwerken. Zodra mijn plannen concreet worden zal ik daar meer over delen, maar ik sluit niet uit dat het te maken heeft met schrijversbijeenkomsten en Spanje.

Ben jij ondernemer, gun jezelf dan deze dagen. Je komt vol nieuwe energie thuis.

Heb je geen onderneming? Geen zorgen. Cascara Moments organiseert vanuit Villa Fahala ook Yoga Retreats en Culinaire Retreats. Wil je meer informatie kijk dan snel op de website van Cascara Moments.

Ben je nieuwsgierig naar de kamers en mogelijkheden die de villa biedt? Op de website van de Villa Fahala vind je meer informatie.

Wil je meer weten over Leen en haar lekkere, gezonde kookkunsten? Neem een kijkje bij Healthy Heroes Catering

Lieve Danielle,

Dank voor je goede zorg en begeleiding en tot de volgende keer …

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: